USB Beleğinizi Taşınabilir Müzik Çalara Dönüştürün

USB MP3 çalarlar oldukça yaygın, USB bellekler de hemen hemen her bilgisayar kullanıcısının sahip olduğu bir cihaz.

Bu taşınabilir USB bellekleri kendiniz MP3 çalar haline getirebilirsiniz, elbette kulaklık çıkışı olmadığı için yolda dinleyemezsiniz.

Ama Winamp'ı portable hale getirip USB belleğe kurarak, taktığınız her bilgisayarda müzik dinleyebilirsiniz. Kendi koleksiyonunuz ve çalma listelerinizi hazır bir şekilde yanınızda taşıyabilirsiniz.

usb mp3 winamp portable

Bu iş için bir adet USB bellek ve Winamp gerekiyor. Dünyanın en popüler MP3 çalar yazılımlarından olan Winamp, çok güçlü ve etkili bir yazılım. Winamp'ı sitesinden indirip, taşınabilir USB belleğin bir alt dizinine kurarak işe başlayalım.

Winamp'ı portable hale getirmek

Direkt USB'ye kurabileceğiniz gibi Program Files altından Winamp klasörünü de buraya kopyalayabilirsiniz. Daha sonra Winamp klasöründe bir metin dosyası oluşturun ve içine şunu yazın
start winamp.exe /inidir=ini

Bir metin dosyası oluşturup farklı kaydet seçeneğinden dosya sonunu .cmd yapabilirsiniz. Artık metin olmaktan çıkacak. İsmi winamp.cmd olmalı. Bu dosyaya çift tıkladığınızda çalışacaktır. Böylece Winamp ayar sihirbazı açılacak, buradan dosya ilişkilendirilmelerinin (File Associations) hepsinin işaretsiz olduğundan emin olun. Yoksa Windows o dosya türlerini her açışınızda USB bellek takılı olsun ya da olmasın erişmeye çalışacaktır.

Üçüncü adımda anonim kullanıcı istatistiklerinin bildirimini de iptal ederseniz iyi olur.

Taşınabilir bir uygulamadan internete erişmeye çalışması, bilgisayarda kurulu güvenlik yazılımları tarafından yanlış alarma sebep olabilir. Ayrıca her taktığınız bilgisayarda firewall uyarılarıyla uğraşmak istemezsiniz.

Böylece taşınabilir bir Winamp elde ettiniz. Aynı belleğe müzik dosyalarınızı da attığınız zaman, bunları bu Winamp'ın müzik kütüphanesine eklerseniz arşivinizi her yerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Eğer USB belleği bilgisayara taktığınızda Winamp'ın otomatik çalışmasını istiyorsanız bir autorun dosyası oluşturun. Bu da çok kolaydır, yine yeni bir metin dosyası oluşturup içine şunları girin:
[Autorun]
Open=Winamp\winamp.exe
Action=Start Winamp Music Player

Daha sonra farklı kaydet seçeneğinden autorun.inf olarak kaydedin. Çalışmazsa metin içindeki dosya adresinin doğru olduğundan emin olun. Ayrıca takılan bilgisayarlarda otomatik başlat seçeneğinin açık olması gerektiğini de unutmayın.
Anahtar Kelimeler: winamp, portable, usb, memory, usb belleği müzik çalar yapmak, taşınabikir winamp, notebooklar için winamp, flash memoryde daima müzik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama