Turkcell'den para ödülü kazanmışım Turkcell'in haberi yok

turkcell Pes yani, buna inanmamı nasıl beklersiniz. Alemi saf kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz.

Gönderen No: 05314722503
DEGERLI ABONEMIZ TARIHINDE TURKCELL MERKEZIN BASLATMIS OLDUGU CEP CEKILIS KAMPANYASI SONUCUNDA HATTINIZ PARA ODULU KAZANMISTIR. BILGI ISLEM ICIN 0539 733 73 23 NOLU NUMARADAN ÖĞRENE BİLİRSİNİZ TURKCELL...

Nersinden tutsam eğri neresinden tutsam sırıtıyor. Turkcell'in devrik cümlerden oluşan mesaj göndermesine mi inanayım, hatımın para ödülü kazanmasına mı inanayım bilemedim. Artık söylerim hattıma gider alır ödülünü. En sona ekledikleri üç nokta ise tam olmuş. Turkcell'de kendi gönderdikleri mesajlarda üç nokta koyar ki inandırıcı olsun. İmzası bir nevi.
O kadar inandırıcılıktan uzak ki "Gerçekten siz böyle bir mesaj gönderebilir misiniz?" diye Turkcell'i arayıp sormayacağım bile.

Ahmet Orçin'in bloğunda yazdığı yazıda ise numaralar yer değiştirmiş: http://ahmetorcin.blogcu.com/sahte-turkcell-cep-cekilisi-kampanyasina-dikkat/6419078 Gönderen numara bu sefer bilgi işlemci olmuş.
internette (sözde) bilgi işlem numarasını arattım karşıma şu sayfa çıktı :
http://www.onlinedekorasyon.com/koltuk-yikama_20091208
Artık para ödülüne karşılık olarakta koltuklarımı yıkartırım. :)
En sinir olduğum ise aynı mesajı üst üste 6 kere göndermeleri.
Sakına bu tip dolandırıcılıklara kanmayın. Çevrenizide bilgilendirin. Tufaya gelmesindeler
Eğer bu rahatsız edici mesajlarını tekrarlarlasa dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyursunda bulunacağım. Gerisini onlar düşünsün.
Anahtar Kelimeler: 0539 733 73 23,05397337323,05314722503,0531 472 25 03, pishing, kandırmaca, mesaj, turkcell

Yorumlar

  1. Biraz önce şu mesajdan 4 adet geldi: "DEĞERLİ ABONEMİZ PEPSİ YAŞATIR SENİ KAMPANYASI SONUCU HATTINIZ PARA ÖDÜLÜ KAZANMIŞTIR. BİLGİ İŞLEM İÇİN 0537.333.42.10. ARAYIN PEPSİ"
    Emniyet birimlerini göreve davet ediyorum. Dolandırıcılığa göz yumulmamalı. Savcılara sesleniyorum soruşturma başlatmalı. Bu tip dolandırıcılık mesajlarında adı geçen şirketlere sesleniyorum anonim bir açıklama yaparak bu şekilde bilgilendirme yapmayacağınızı açıklayın. Değerli okuyucularıma sesleniyorum kendizi ve çevrenizi bu tip dolandırıcılıklardan bilgilenerek koruyunuz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama