Türk Telekom'un Adını Kullanarak SMS ile Oltalama

Bugün karşılaştığım bir olayı sizinle paylaşacağım. Cep telefonuma TT Telekom isimli bir orijinitörden aşağıdaki mesaj geldi:

"TEBRİKLER! 1 Yıllık Gold Check-up Life üyeliği + Ücretsiz Acil Ambulans hizmeti kazandın hemen 02124141555 ara MSKxxx sifreni söyle bu fırsatı kaçırma"
Bende mesajın Türk Telekomdan gelip gelmediğine emin olmak için Müşteri Hizmetleri numarasını aradım (444 1 444). Böyle bir kampanyalarının ve uygulamalarının olmadığını belirttiler. Yaşadığım durumun kayıt altına alınmasını isteyerek telefonu kapattım. Anladığım kadarıyla bir phishing(oltalama) olayı SMS'lere sıçradı. Dikkatli olmak lazım.

Zamanın ötesinden gelen edit: Bu yazı dolasıyla mesaj gelen herkes siteme bir kere girmiş oldu. Yorumlarını yazdılar. Bende belirli editoryal kurallara uygun olan bütün yorumları yayınladım. Son olarak da Check-up Life isimli mesajları çeken şirketten bir açıklama geldi. Onu da yayınladım. Bu tip mesajlar konusundaki kişisel fikrim işe şöyledir:
Spam maillerden sonra birde spam SMS'ler ile uğraşmak istemem. Hele hele günümüz dünyasında teknoloji bazlı dolandırıcılıklar artmışken telefonda bilgilerimi paylaşmak hiç istemem. Ola ki spam mailing yapıyorsunuz, o zaman şirketiniz hizmetle ilgili adını orijinator olarak tanımlayın ki biraz güven kazanın. Başka büyük firmaların adını çağrıştıracak orijinatorlerle kalkıp sağlık reklamı yapan spam SMS atılırsa ben inanmam. Kimse inanmaz. Zaten bir hizmet alacaksam gider parasını verir alırım. Katılmadığım bir çekilişten kazandığım bir hediyede istemem. Herkes bilir ki; Ucuz olan aslında pahalıdır!

Sonuç olarak SPAM'E HAYIR.BENİ BOŞ YERE UĞRAŞTIRMAYIN.

Yorumlar

  1. aynı mesaj banada geldi
    internette arama yaparken sizin yazınızla karşılaştım.

    hemen arayıp bende biidircem

    YanıtlaSil
  2. aynen banada geldi,
    bu da dolandiricilikta son numara herhalde,
    bende ariyorum simdi telekomu.
    selamlar,

    YanıtlaSil
  3. aynı mesaj banada geldi 0212 ile başlayan numarayı ara diye 10 eylül itibarı ile nedir bu ya biri açıklasın

    YanıtlaSil
  4. banada 10.9.2008 geldi 9.9.2008 de sağlık personeli yakınıma slayt gönderdim.ondan sonra bu msm geldi toplum bu kadar takipte demek ki dikkat.

    YanıtlaSil
  5. aynı mesaj banada geldi 11.09.2009.........Bu milletin başıboş kalmış...rezalet bu...nerde bu devlet....haklarımızı korumaktan aciz bizi yönetenler...yazıklar olsun...

    YanıtlaSil
  6. aynı mesaj banada geldi arkadaslar bu numara belli peki bu kişiler neden tespit edilemiyor bunlarla ilgilenecek birileri olmalı eger kontur calma olayı ise bu o zaman bununla ilgilenmek turkcell v.b. hizmet saglıyıcıların olmalı bu ülkede gercekden işini yapan insan bulmak cok zor. insanların işlerini yapmaları icin illa durtulmeleri yada azarlanmaları gerek !

    YanıtlaSil
  7. banada geldi bu ne saçmalık bulunamıyormu gönderici, bulunmalı

    YanıtlaSil
  8. http://www.checkuplife.com/
    http://www.cebitbilisim.com/tr/search_detail.php?ex_id=2008311
    http://www.hemalhemsat.com/Shop/UserOptions/UserRating.aspx?MemberId=1106274

    Merhaba Arkadaşlar ; hepınızı cebitbilişim fuar standımıza beklıyoruz !! şirket detaylarımız aşagıdaki gibidir :)



    ŞİRKET YAPIMIZ ve GRUP ŞİRKETLERİMİZ

    TSM BİLİŞİM A.Ş.

    TT TELEKOM A.Ş

    TSM ALT YAPI A.Ş

    TET TEKNOLOJİ VE TİCARET A.Ş


    TSM BİLİŞİM A.Ş. 2002 Yılında kurulmuş şirketlerinimizin başında yer alır.

    Şirketimiz UMTH(Uzun Mesafe Telefon Hizmetleri)Lisansını 2004 almıstır.Kurumsal Şirketlere ve şehirler arası GSM Operatörlerine(TURKCELL,VOLDAFONE) hizmet veren bir firmadır.

    TT Telekom A.Ş 2002 yılında kurulan 2.ci şirketimizdir.

    Çağrı merkezlerine danışmanlık,IVR ve mühendislik altyapısı sağlayan,Katma değerli hizmet sağlayan firmamızdır.Firmamız Türk Telekom un birnevi pazarlama işinide yürütmektedir.


    TSM Altyapı A.Ş. 2007 yılında kurulmus en genç 3.kurulusumuzdur.

    Kendi serverleri,bilgisayarları olan ve internette kesintisiz hizmet veren şirketimizdir.Kısacası bir internet sağlayıcısıda denebilir.Firmamız WEB Radyo,Web TV konusunda calışmalar yapmaktadır.Coca Cola,Genc Turcell,Tbox Olma hedefindedir


    Hizmetlerimiz
    A:) CHECKUP
    A-a) TAM KAN SAYIMI (hemOGRAM 18 PARAMETRE)
    Temel olarak şahısta anormal kan değerlerini; kansızlığı(anemi) ,kan fazlalığını (polisitemi), kanama-pıhtılaşma bozukluğunu gösteren trombosit hücre sayısını ve vücutta iltihaplanmaya işaret eden ve aktif enfeksiyon göstergesi olan akyuvar (lökosit) sayısını ve dağılımını gösterir. Hemogram aynı zamanda kansızlığın tipinin de kabaca tanınmasını sağlayabilir. (Örneğin: şahısta demir eksikliği anemisi ile B 12 vitamin eksikliğine bağlı aneminin kabaca ayırtedilmesi gibi)‏ Yine hemogram, belirtisiz dönemdeki bazı kan kanserlerinin erken tanısı için de ipuçları verebilir.

    A-b) AÇLIK KAN ŞEKERİ
    Şeker hastalığının tanısı ve takibi için gerekli bir testtir. Açlık kan şekerinin yüksekliği de düşüklüğü de şeker hastalığının bir göstergesidir. Bu testin sonucuna göre kesin şeker hastalığı tanısı konabildiği gibi bazen gizli şeker hastalığı bulunabileceği konusunda da uyarıcı olabilir.



    A-c) SEDİMANTASYON
    İltihap, enfeksiyon, romatizma ile bazı kanser ve tümörlerde sedimantasyon sonucu yüksek çıkar.

    A-d) DIŞKIDA GİZLİ KAN
    Mide ve bağırsak sisteminde mevcut ülser ve kanserlere bağlı olarak bazen gözle görülmeyen mikroskopik kanamalar olur. “Dışkıda Gizli Kan” testi ile bu tür mikroskobik kanamalar tespit edilerek mide ve bağırsak sistemindeki bazı ülser ve kanserlerin erken tanısı mümkün olabilir.

    A-e) TAM İDRAR TAHLİLİ
    İdrar tahlili ile idrar yollarında ve böbrekte kanama, iltihap (üretrit, sistit, nefrit), taş ve kum olup olmadığı, böbrek fonksiyonlarının (böbrek yetmezliği gibi) bozulup bozulmadığı tespit edilebilir.

    Af) KAN GRUbu
    Verilecek kan grubu kartı kredi kartı ebatlarında olduğundan PVC ile kaplanıp cüzdanda taşınabilir.

    A-g) HBs Ag
    Halk arasında gizli sarılık olarak da bilinen ve karaciğer iltihabına (hepatit) neden olan hepatit B virusu’nu saptamaya yarayan testtir. Çoğunlukla belirti vermeden vücutta bulunabilir ve ilerde siroz ve karaciğer kanserine neden olabilir. Ülkemizde taşıyıcılık oranı bölgeden bölgeye değişmek üzere ortalama % 6 civarındadır. Yani sokakta karşılaştığımız insanların %6 ‘sı bu mikrobu taşımaktadır. Bu taşıyıcıların da çoğu mikrobu taşıdığının farkında değildir.

    A-h) EKG
    Akut geçirilen kalp krizinden, geçirilmiş kalp krizine, kalp ritim bozukluğuna, kalp ileti bozukluğuna ve kalp yetmezliğine kadar bir çok kalp hastalığının tanısını sağlayan bir testtir.

    A-i) LİPİD PROFİLİ
    Lipid profili başlığı altında; total kolesterol, HDL kolesterol ( iyi huylu kolesterol) , LDL kolesterol (kötü huylu kolesterol) ,VLDL kolesterol ve trigliserit bakılmaktadır. Lipid profili; kalp ve damar hastalıklarına eğilimi ve riski gösteren en temel testlerdir. Ayrıca koroner damar tıkanıklığı nedeniyle stent takılmış ve by pass operasyonu geçirmiş hastaların takibinde de hayati öneme haizdir. Özellikle LDL kolesterol yüksekliğinde vücuttaki kalp ve beyin damarları başta olmak üzere damar içinde plaklar oluşarak, hem bu damarların daralması ve tıkanması sonucu kalp krizlerine hemde atereskleroz dediğimiz damar sertliğine neden olarak hipertansiyona (tansiyon yüksekliği) ve felçlere (inme) neden olur. Bu yüzden herkesin belli periyotlarla kan yağlarına baktırıp , eğer sorun varsa gerekli tedbirleri ve tedavileri alması gerekir

    A-j) ÜRİK ASİT
    Ürik hastalığı yüksekliği proteinden zengin beslenmeği gösterir. Bu yükseklik ilerde özellikle ayak başparmağı eklemlerinde aşırı ağrılara ve şişmelere neden olan gut hastalığıyla sonuçlanır. Ayrıca kalp ve böbrek hastalıklarıyla da ilişkisi vardır.

    A-k) SGOT, SGPT, GAMA GT
    Bu testler; başta karaciğer dokusu olmak üzere tüm kasların ve kalp kasları ile karaciğer içi safra yollarının durumu hakkında fikir verir. Karaciğer kanseri, siroz, karaciğer iltihapları, kalp krizi, bazı kas hastalıları ile safra kesesi taşları ve pankreas başı kanseri nedeniyle safra yollarının tıkanmasında yükselirler.

    A-l) ÜRE, KREATİNİN
    Böbrek fonksiyonlarını gösterir. Nefrit dediğimiz böbrek iltihapları ile böbrek yetmezliğinin tanısını sağlar.

    A-m) PSA
    Böbrek fonksiyonlarını gösterir. Nefrit dediğimiz böbrek iltihapları ile böbrek yetmezliğinin tanısını sağlar.

    A-n) TSH
    Tiroid bezinin salgıladığı tiroid hormonlarını kontrol eden bir hormondur. Beyindeki hipofiz bezinden salgılanır. Bu test sonucu; hastalarda hipertiroidi (zehirli guatr: çarpıntı, taşikardi, zayıflama, aşırı terleme, sinirliliğe neden olur), hipotiroidi (haşhimoto tiroiditi: kilo alımı, depresyon ve halsizliğe neden olur) ve hipofiz tümörlerinin tanısı konusunda fikir verir.




    B:) DENTAL PLANLAR
    Dişiniz Prestijinizdir Dişlerde mevcut veya olması muhtemel tüm diş, diş eti, diş sinirleri ve kök ucu problemlerinin koruyucu önleminin alınması ve Uzman Dr’lar tarafından gerekli görülen tüm tedavilerin yapılması için düzenlenmiş planlardır.

    B-a) TEMEL PLAN
    A Uzman Diş Hekimi Muayenesi
    B Panoromik Rontgen
    C Diş Çekimi
    D Kompozit Dolgu
    E Diş Taşı Temizliği

    B-b) S PLAN
    A Panoromik Rontgen
    B Uzman Diş Hekimi Muayenesi
    C Diş Taşı Temizliği
    D Oral Hijyen Eğitimi
    E Diş Çekimi ( 3 adet )
    F Kompozit Dolgu ( 3 adet )
    G Kanal Tedavisi ( 3 kök )





    B-c) M PLAN
    A Daignostic ( Uzman diş hekimi muayenesi, Konsültasyon,Lokal Anestezi,Panaromik Film)
    B Konservatif Diş Tedavisi ( Dolgu,Kanal Tedavisi,Stomatit Tedavisi,Cam lonomer Dolgusu)
    C Pedodonti ( Fissür Örtülmesi,Yerel Flour Uygulaması)
    D Protez ( Veneer Kron, Kuron Köprü Tamiri, Oklüzal Aşındırmalar, Implant Üstü Kron)
    E Cerrahi ( Diş Çekimi, Gömülü diş operasyonu, Komplikasyonlu diş çekimi )
    F Periodontoloji ( Detertraj Diş taşı temizliği-tam çene )

    B-d) L PLAN
    (Yapılan işlemler M Plan ile aynı yanlız uygulama yapılan işlem sayısı fazladır)
    A Daignostic ( Uzman diş hekimi muayenesi, Konsültasyon,Lokal Anestezi,Panaromik Film)
    B Konservatif Diş Tedavisi ( Dolgu,Kanal Tedavisi,Stomatit Tedavisi,Cam lonomer Dolgusu)
    C Pedodonti ( Fissür Örtülmesi,Yerel Flour Uygulaması)
    D Protez ( Veneer Kron, Kuron Köprü Tamiri, Oklüzal Aşındırmalar, Implant Üstü Kron)
    E Cerrahi ( Diş Çekimi, Gömülü diş operasyonu, Komplikasyonlu diş çekimi )
    F Periodontoloji ( Detertraj Diş taşı temizliği-tam çene )


    C:) AMBULANCE
    C-a) ACİL TIBBİ YARDIM
    APEX ambulanslarında görev yapan doktor ve paramedikler, olay yerinde ilk müdahale uygulamaları konusunda özel eğitimlidirler. APEX kendisine gelen acil çağrı üzerine en kısa sürede olay yerine ulaşarak, hastaya müdahalesini olay yerinde gerçekleştirir. Müdahalesi olay yerinde yapılan hastanın ileri tetkik ve tedavi için sağlık kurumuna gitmesi gereken durumlarda, hasta ve yakınlarının istediği bir hastaneye nakli APEX ambulansları ile sağlanır.

    C-b) KARA AMBULANCE HİZMETİ
    APEX ambulanslarının hepsi Mercedes marka ve yoğun bakım donanımlıdır. Ambulanslarımızda bir hastanenin acil ve yoğun bakım ünitesinde olması gereken bütün donanım ve sarf malzemeler mevcuttur.
    Araçlarımızın süspansiyon sistemi özel olarak dizayn edilmiş olup, trafikte rahat hareket edebilmesi amacı ile farklı ışık ve ses sistemi ile donatılmıştır.

    C-c) TIBBİ DANIŞMANLIK
    APEX alarm Merkezinde görevli doktorlar 24 saat boyunca gelen çağrılara anında cevap verirler.
    Günün her saatinde acil olan veya olmayan sağlık sorunlarınızda 212 570 77 77 numaralı Acil Sağlık Hattı’nı arayarak sağlığınız ile ilgili sorularınızı hekimlerimize yöneltebilir ve Tıbbi Danışmanlık Hizmetimizden faydalanabilirsiniz.Bu hizmette hekimler tarafından tanı konulmaz ve ilaç tavsiye edilmez.
    Kişi sorunu hakkında bilgilendirilir ve yönlendirilir.Ayrıca kullanılan iletişim teknolojisiyle hasta, tedavi kurumu, ambulans, hasta yakını, ve hekim arasında Medikal Bilgi Köprüsü oluşturur.
    Alarm merkezindeki görevli doktorlar hastanın bulunduğu yerde tedavisi tamamlanıncaya ya da en uygun hastaneye nakli sağlanıp; hekim ile buluşmasını takiben hastanedeki yatağına teslim edilinceye kadar sürekli iletişim halinde kalarak etkin acil sağlık hizmetinin verilmesini sağlarlar.

    YanıtlaSil
  9. bu mailden sonra kimse cevap yazmamış gördüğüm kadarıyla.
    Evet kötü bir devride yaşıyoruz,hergünn başımıza birşeyler geliyor yada birilerinden duyuyoruz. Bu durumu herkese mal etmemiz sizce ne kadar doğru bilmiyorum.
    Bu smsi ilk defa duydum,ama bayram sonrasında eğer cebime uygunsa bende yararlanacağım.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. bana da bu mesaj geldi. yalnız bunun rakip firmanın yada gıcık olan birinin yaptığını düşünüyorum.bence bu yazıları takip edip not da yazıyor... pes yani.

    YanıtlaSil
  11. bu insanlık nereye gidiyor kim doğru kim yanlış bilinmiyor allah sonumuzu hayır etsin inşallah

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama