Windows 7 Kitaplık Dizinleri Farklı Klasöre Taşıma

Eğer bilgisayarınıza format atmanız gerekirse ne yapıyoruz? Başlıyoruz yedek almaya. Belgelerim klasörünü farklı bir harddiske yedekleyerek işe başlıyoruz. Ama her seferinde bunu yapmanın ciddi zaman maliyeti oluyor. Bunun yerine "Belgelerim" klasöründeki klasörleri direk olarak bizim diğer harddiskimizdeki (Mesela D:\) yeri işaret etse, kaydettiğimiz yeni resim, müzik, videolar direkt "D:\" ye gitse güzel olmaz mı?
Bence çok güzel ve pratik olur.

Windows 7'de bu işi çok kolay bir biçimde yapabiliyoruz:

Önce "Bilgisayar -> Yerel Disk (C:\) -> Kullanıcılar -> KullanıcıAdı" dizinine geliyoruz. Taşımak istediğimiz dizine sağ klik yaparak "Özellikler"i seçiyoruz.



"Konum" tabına geçip bu tabdaki "Taşı" butonuna basıyoruz. Yeni bir ekran açılıyor ve taşımanın yapılacağı dizini seçmemizi istiyor. burdan dizini seçtikten sonra "Tamam" butonuna basarak işlemimizi tamamlıyoruz. Ekrana şu anda dizinde bulunan dosyaları da taşımak isteyip-istemdiğiniz soracaktır. Benim tavsiyem "Evet"i tıklatarak mevcut klasördeki her şeyi taşımaktır.



Bu şekilde Belgelerim,Müziğim, Videolarım, Bağlantılarım, Karşıdan Yüklenenler gibi kitaplık dizinlerinin varsayılan konumlarını değiştirebilirsiniz. Artık bu kitaplık dizinlerini nerden tıklatırsanız tıklatın sizin belirlediğiniz dizine gidecektir.
Anahtar Kelimeler: Belgelerim varsayılan dizinini nasıl değiştiririm?, Müziğim default dizini değiştirme, kitaplık folderlarının default location değiştirme, hoe to change my document default location,windows 7 kitaplık dizinlerini taşıma, moving my music folder, videolar dizini başka bir harddiske taşımak, Dokümanlar klasörünü taşımak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama