Telefon Aboneliği Olmaksızın ADSL Keyfi

internet cable

ADSL üzerinden interneti kulladığım için telefona da para ödemek canımı çok sıkıyordu. Ev telefonu hiç kullanmadığım halde her ay yaklaşık 15 YTL ödüyorum. İnternet sabit ücretinide eklersek 29+15 = 44 YTL her ay ADSL hizmeti için ödeme yapmak durumundayım. Zaten eski ADSL abonesi olmanında hiçbir avantajını görmedim. TTNet kampanyalarında hep yeni müşteri kazanmayı amaçladığı için mevcut abonelerini resmen mağdur ediyordu. Aynı hizmeti bana 29 YTL'ye, yeni kullanıcılara 14.99 YTL'den veriyor.
Biraz detay gireyim:

Geçen hafta Hürriyet.com.tr sitesinde bir haber gördüm. Hürriyet okuyucuları için bir form hazırlamış ve bu formu Türk Telekom'a gönderiyor. Form; sabit telefon abonesi olmadan ADSL kullanmak isteyenlerin isteklerini bir şablon çerçevesinde iletiyordu. Bende adımızı yazdım gönderdim. Tabi Hürriyet'in bu işe ön ayak olması okur sevdasından değil grubun diğer şirketi Smile ADSL'in rekabet gücünü arttırmak istemesinden ileri geliyor. Olsun yine de ön ayak olması biz kullancıların faydasına.

Sonuç olarak bugün Türk Telekom İcra Kurulu Başkanı (CEO) Paul Doany sabit hat abonesi olmadan ADSL kullanılabilmesi için çalışma yürüttüklerini açıkladı. İşte beklediğim haber buydu. Büyük ihtimalle bu açıklamanın arka planında; Rekabet Kanunu'nu ihlal ettiği için kesilen 12 milyon 394 bin 781,16 YTL idari para cezası yatıyor. Gerçi Türk halkının birikimiyle oluşmuş bu monopolun başında bir yabancının olmasıda ayrı bir konu. Neyse...

Sevgili Paul Doany başlattıkları bu çalışmayı sonlandırsın, Telekom ve TTNet'i ilk bırakacaklardan biri olarak bu çalışmalarını karşılıksız bırakmayacağım. Artık Biri,SuperOnline ve Smile'dan birini seçerek yoluma devam ederim.
Yeter ADSL kullanıcılarını inek yerine koyup sağdıkları.

Yorumlar

  1. iyi günler ben bu telefonsuz baglantinin nasil olacaini anlamis deilim. Bu konuda aydinlatilirsam sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Remzi Bey, telekom basında çıkan haberlerden sonra kendi açıklamasını yalanlamış, konunun çarpıtıldığını ilan etmiştir. Yani dolayısıyla adsl kullanmak istiyorsanız sabit telefon abonesi olmak zorundasınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama