Twitter! O da ne?

twitter logo

İşte nurtopu gibi yeni furyamız Twitter. Facebook çılgınlığından sonra eşin,dostun yeni oyuncağı. Zaten facebook sürekli-çatlayıp patlayarak, özensiz ve anlamsız uygulamalarla canımızı sıkmaya başlamıştı.


Peki bu twitter nedir?

Ben bu soruya ancak kendimce cevap verebilirim. Yani tamamen öznel bilgimi sizlere aktaracağım. Twitter; kısacası Web 2.0 çılgınlığının son noktasıdır. İnsanların özel hayatlarını herkesle paylaşma arzusunun son popüler halkasıdır. İşlevsellikte ise o anda ne yaptığınızı birkaç cümleyle yazdığınız, eş-dost,çoluk çocuğun okuyabildiği bir uygulamadır. Sitenin sloganı What are you doing? yani Ne yapıyorsun?. Bu yüzden buraya yazılan kısa yazıları ukte olarak adlandırıyorum. Çünkü sonuçta ne yapıyorsun sorusu aslında aklından neler geçiyor sorusunun cevabını da içermektedir. Neyse; sitenin çok sade bir arayüzü olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca siteye kayıt olurken gerekli gereksiz bir ton formuda doldurmuyorsunuz. Şimdi özelliklerini öyle detaylı detaylı anlatmayacağım. Merak ediyorsanız siteyi inceleyip kolayca bu özelliklerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.Şimdilik sadece hoşuma giden bir özelliğini paylaşarak bu konuyu geçeceğim :)

Blogger'ınıza Twitter RSS Beslemesi Ekleme

Eğer kendinizi ifade etmek ve bunu RSS ile yayınlamak istiyorsanız,twitter'ın bu konuda işlerinizi oldukça kolaylaştıracağını söylebilirim. twitter'daki kısa yazılarınızı blogunuzda çıkmasını istiyorsanız yapmanız gereken birkaç basit adım var. Bu adımları anlatmadan önce twitter'ın gömülü olarak blogger.com'a hizmet verdiğini söylemeliyim. Ama ne hikmetse ben ayaralamaya çalışırken hata verdi. Bende B planını devreye soktum. B Planı şöyle işliyor:
Kontrol Panelindeyken Yerleşim > Sayfa Öğeleri > Gadget Ekle > HTML/JavaScript adımlarını takip ederek widgetinizi ekleyin. İçeriğine de aşağıdaki kodu kopyalayıp Kaydet dedin mi, twitter ukteleriniz anında blogger widgetınızda çıkmaya başlayacaktır.



<div id="twitter_div">
    <ul id="twitter_update_list"></ul>
    <a id="twitter-link" style="display:block;text-align:center;"
      href="http://twitter.com/lokmandefterli">Devamı Twitter'da
    </a>
</div>
<script src="http://twitter.com/javascripts/blogger.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://twitter.com/statuses/user_timeline/lokmandefterli.json?
      callback=twitterCallback2&count=5" type="text/javascript"></script>

Kırmızı ile belirttiğim alan sizin twitter hesabınızı ifade eder. Bu kelimeleri kendi hesabınızın(twitter kullanıcı adı) adıyla değiştirin. Ayrıca count parametresi ile RSS beslemesine gelecek ukte adedini belirleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama