Cep Numaramı Bulan Mesaj Atıyor

Spam SMS çılgınlığı git gide büyüyor. Eline orijinatörü geçiren başlıyor spam mesajları yaymaya. İşin kötüsü epostalarımızda en azından yasaklamalar var, filtreler varda beğenmediğimiz zaman nispeten buna dur diyebiliyoruz. Ama SMS mesajlarında bu şansımız da yok. Okumadan da geçmediğimiz için spamı yayaynlar için faydalı olsada okuyanın bireysel özgürlüğüne aykırı kanımca. İşte spam mesajların son halkası "TAMNEREDE" isimli orijinatörden gelen mesaj. Önce mesajın içeriğine bakalım:

7017 ye "Takip" yazın gönderip ücretsiz üye olun. Arkadaşlarınızın nerede olduğunu öğrenin. Kullanıcıadı alan 1000 veya 5000ci olun BULBUL Navigasyon cihazı kazanın.

Şimdi bu orijinatör işide site adları gibi popüler olursa siz o zaman görün karmaşayı. Yani bu seferde bazı uyanıklar popüler olabilecek orijinatörleri kapmaya çalışacak. Zaten dünyanın en üünlü domain park sitesi Sedo'ya girince 10 dolara alınan site adlarını nasıl astronomik rakamlara satılabileceğini görebilirsiniz.

Neyse konumuza dönelim. Sanırım bu promosyonu BULBUL Navigasyon cihazını üreten firma yapıyor. Çünkü iş ortakları arasında Turkcell'de bulunuyor. Anladığım kadarıyla geliştirdikleri bir proje kapsamında GSM şebekelerinden lokasyon bilgisini alarak GPS yapmayı planlıyorlar. Benim gözümden bu işin kısaca özeti budur.



Ötelerden gelen edit: Ben bu yazıyı yazdığımda www.tamnerede.com sitesine google'dan ulaşılamıyordu. Yaptığım tahminleri nispetten tutturduğumu gördüm. Sitelerinde yer alan bilgiler şöyle:

Sevdikleriniz Nerede?

TAKIP yazarak, 7017'ye yollayın. TamNerede size servis hakkında bilgi verici bir mesaj yollayacaktır. Bu mesaja cevap olarak EVET yazıp boşluk bıraktıktan sonra kendi belirlediğiniz bir kullanıcı adını ekleyerek 7017'ye gönderin (Örnek: EVET AHMET84). TamNerede'ye hiç uğraşmadan, cebinizden tek kuruş ödemeden üye olun.

CEP TELEFONUNUZU VE KİMLİĞİNİZİ BİLMİYORUZ!

Bilgilerinizin güvenliği ve gizliliği bizim için ÇOK önemli. Kayıt olduğunuzda TamNerede'ye cep telefon numaranız değil, numaranızın sadece Turkcell'in bildiği bir yöntemle şifrelenmiş hali ulaşır. TamNerede tüm konum sorgularını bu şifre aracılığı ile yapar. Şifreyi telefon numaranızla eşleştirmek veya kim olduğunuzu bilmek TamNerede sistemi açısından mümkün değildir! Dolayısıyla cep telefon numaranız da dahil hiçbir özel bilginiz TamNerede sunucularında veya veritabanlarında saklanmaz, üçüncü şahıslara iletilmez.

Sevdiklerinizi Ücretsiz Ekleyin

TamNerede üyeliğinizi, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla paylaşın. Onları da TamNerede'ye ücretsiz üye yapın. Takip etmek istediğiniz kişinin kullanıcı adını biliyorsanız, EKLE boşluk KULLANICIADI yazarak, 7017'ye gönderin. (Örnek: EKLE AHMET84) Sizin ve sevdiklerinizin, gizliliği ve veri güvenliğinin korunabilmesi için aynı gün içerisinde, takip etmek istediğiniz kişiye, TamNerede tarafından bir onay mesajı gönderilecektir. Karşı taraftan takip onayı alındıktan sonra TamNerede size bilgilendirici bir mesaj yollayacaktır.

SMS Uygulaması

Yerini merak ettiğiniz kişinin konumunu sorgulamak için, NEREDE boşluk KULLANICIADI yazarak, 7017'ye gönderin. (Örnek: NEREDE AHMET84)

Web Uygulaması

Web uygulamasından yararlanabilmek için, ilk olarak kendinize bir şifre yaratın. SMS aracılığı ile aldığınız kullanıcı adını yazarak, (şifre bölümünü boş bırakarak) giriş yapın. TamNerede, hesabınıza ait bir şifre yaratabilmeniz için sizi yönlendirecektir. Bu yönlendirme işlemi sırasında cep telefonunuzu yanınızda bulundurun. Şifrenizi yaratırken, TamNerede tarafından cep telefonunuza içinde onay kodu bulunan bir mesaj gönderilecektir.

Şifrenizi yarattıktan sonra, TamNerede.com'a kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Artık web arayüzünü kullanarak, daha ayrıntılı konum sorgu sonuçlarına ulaşabilir, Takip listenizi ve takip izinlerinizi yönetebilirsiniz. Yakın zamanda hizmete girecek, gelişmiş uygulamalardan da herkesden önce haberdar olabilirsiniz.

Ücretlendirme

Abonelik işlemleri ve ayarlar için yapılacak bütün mesajlaşmalar ücretsizdir. TamNerede servisinde konumu sorgulanan üyelerimiz herhangi bir ücret ödemezler. Başarılı bir sonuç döndüren her konum sorgusunda ise, (web'den veya sms aracılığı ile) sorguyu yapan kişi 2 standart SMS (4 Kontör) ile ücretlendirilir.

İptal Etme

TamNerede servisine olan aboneliğinizi dilediğiniz an durdurabilir veya takip izni verdiğiniz kişilerin iznini iptal edebilirsiniz. Aboneliğinizi geçici olarak durdurmak için KAPAT yazıp 7017'ye gönderin. O andan itibaren hiçbir kullanıcı yerinizi öğrenemeyecektir. AC yazıp 7017'ye gönderirseniz, yeriniz tekrar sorgulanabilir duruma gelir. Takip izni iptali için IPTAL boşluk KULLANICIADI yazıp gönderirseniz o kullanıcının takip listesinden kalıcı olarak çıkartılırsınız. TamNerede üyeliğinizi sonlandırmak için sadece IPTAL yazıp, 7017'ye gönderin.

Kapat
Anahtar Kelimeler: tamnerede, 7017, BULBUL Navigasyon ,spam, takip

Yorumlar

  1. bence çok güzel olmuş tamnerede bu sayede aradıgım kişinin nerde oldugunu sormama gerek kalmaz herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama