Telefon Aboneliği Olmadan ADSL İçin Rekabet Kurulu Tavsiyesi

çıplak adsl Haber sitelerini gezerken şu haber dükkatimi çekti:

Rekabet Kurulunun 18 Şubat 2009'da aldığı kararlar, Kurumun internet sayfasında yayımlandı. Buna göre, Kurul, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından ADSL bağlantısı için sabit telefon hattının zorunlu tutulmasının, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanuna aykırı olduğu iddiası üzerine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Ancak, söz konusu şirket tarafından yalın ADSL uygulamasının başlatılması ve şikayet konusu uygulamaya son verilmesini teminen 3 ay içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gerekli başvurunun yapılarak, Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda, Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna görüş yazısı gönderilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi karara bağlandı.
Kaynak: Gazetevatan.com

Haberden anladığım kadarıyla mevcut uygulamayla ilgili bir yaptırıma gidilmemiş. Salt bir tavsiye kararı çıkmış. Burdan yola çıkarak salt adsl uygulamasına eninde sonunda geçileceği kanısına varabiliriz. Ama bunun kısa süre içerisinde gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. Telekom alınan bu tavsiye kararını baz alarak yeni sözleşmelerinde telefon aboneleğini zorunlu tutabilir. Zaten Telekom'un piyasadaki tekel gücü umarsız faturalar göndermesinin sebebidir. Bu yüzden önceki yazımda da belirttiğim gibi Türk Telekom'la ilişiğimi keseceğim. Fiyatlandırma politikalarına bakarsak, Telekom müşterisini kendine ödeme yapmak zorunda olan köleler olarak görüyor.

Anahtar Kelimeler: yalın adsl, çıplak adsl, telefon hattı olmaksızın internet, telefonsuz adsl, telefon aboneliği olmadan internet

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama