İBB Turkcell İşbirligiyle İstanbul Trafik Durumu Ücretsiz Cebinizde

turkcell ibb trafik İBB Cep Trafik

Turkcell ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) ortaklığıyla hizmete giren çok güzel bir sistem var. Bu sistem aracalığıyla Turkcell aboneleri İstanbul Trafik yoğunluğunu cep telefonlarından gözlemleyebilecekler. Sistem ilk sene ücretsiz. Fakat biraz acele etmeniz gerekiyor zira 2008 sonuna kadar abone olmak gerekiyor. Ücretsiz abonelik kayıt olduğunuz günden başlayarak bir yıl. Bir yılın sonrasında ise aylık ödeme ÖİV ve KDV dahil 5 YTL/40 kontör olarak ücretlenecekmiş.

Sistem İBB'nin internetteki uygulamasıyla benzer özelliklerde.İstanbul genelindeki yolculuklara rehberlik eden ve trafik yoğunluğuna göre alternatif güzergah sunulan programda, aboneler cep telefonlarıyla, 175 noktadaki trafik görüntülerini canlı olarak izleyebilir ve 280 adet trafik ölçümleriyle hazırlanan Trafik Yoğunluk Haritası’ndan yoğunluk bilgilerini alabilirsiniz.

Abonelik için İBBCepTrafik uygulamasını cep telefonunuza yüklemeniz gerekmektedir. Uygulama Java olduğu için telefonuzun java desteği olmalı. Telefonunuzun sadece java desteği olması yetmez hatta gelişmiş Java uygulamalarını çalıştırabilmesi için minimum 500 KB ‘heap size’ değerine sahip olması gerekir. Java uygulamasının çalışabilmesi için gerekli olan bellek, telefonun belleği ya da hafıza kartı ile ilgili olmayıp üretici firmanın belirlediği çalışma zamanı hafıza kullanımıyla ilgilidir.

Bunun yanısıra telefon hafızanızda boş olması gerekmektedir. Çünkü programı ilk çalıştırdığınızda harita bir kereye mahsus olarak indirilecektir. Her ne kadar abonelik ücretsiz olsa yazılımı kurarken yaptığınız bağlantının ücreti alınmaktadır aklınızda bulunsun... Yükleme için TRAFIK yazıp 1530 ’a kısa mesaj gönderebilirsiniz. Mesajı gönderdiğinizde cep telefonunuza link içeren bir mesaj gelir. İlgili adres linkine tıkladığınızda İBBCepTrafik uygulaması telefonunuza indirilmeye başlar.

Cep telefonuma gelen MMS mesajda ayrıca "TRAFIK yazıp 7777 göndererekte kayıt olabileceğimizi belirtiyordu. Ayrıca 1 yılın sonunda sistemden ayrılmak istiyorsanız İBBCepTrafik uygulmasını telefonunuzdan silmeniz yeterlidir.

Ben Nokia 2630 model cep telefonuma haritayı indirmek istediğimde Null Pointer java/lang/NullPointerException hatası ile karşılaştım. Sanırım java heap hafızamla ile ilgili bir sıkıntı var. Umarım sizin telefonunuzda sorunsuz bir biçimde çalışır.

Anahtar Kelimeler: Turkcell,İBB,trafik haritası, trafik yoğunluğu, cep telefonu, abonelik, İBB Turkcell

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama