M.Emin Değer - Oltadaki Balık Türkiye

M.Emin Değer - Oltadaki Balık Türkiye Arka Kapak:
Türkiye Gerçeği 1

Prof. Türkkaya Ataöv: "Emin Değer, Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Danışmanlığı gibi yetkili koltuklardan yabancılarla olan ilişkilerimizi yakından izleyebilmiş ve bir Türk Subayı'na yaraşır biçimde tepki göstermesini bilmiştir."

Server Tanilli: "Emin Değer'i CIA-Kontgerilla ve Türkiye adlı kitabından hatırlayacaksınız. Yeni eseri "Oltadaki Balık Türkiye" bir bataklığa saplanışın öyküsü. Büyük bir ilgiyle, ama yine de hüzünle okuyorsunuz. Çünkü Emin Değer, o hengamede aymazlıkları, yer yer ihanetleri de sergiliyor. "Bu kadarı da olmaz" diyorsunuz; olmuş ama!"

İlhan Selçuk: "Türkiye nasıl oltadaki oluyor? Bu ne biçim benzetmedir?.. Benzetme, kitabın yazarı Emin Değer'in değil, bütün dünyanın adını bildiği bir Amerikalının, Nelson A. Rockefeller'in... ABD Başkanı Eisenhower'a yazıdığı bir mektupta Rockefeller, bu benzetmeye başvuruyor... Bilinçsizliğin kör güdüsünde benliğini dış güdüme teslim etmiş bir toplum düzeyindeyiz. İnanmayan "Oltadaki Balık Türkiye"yi okusun."

Uğur Mumcu: "Devletimizin temelindeki ilk harç, bağımsızlık bilincidir. Bu bilinç nasıl yokedilmiş? İşte bunun yanıtlarını veriyor Emin Değer. Bu gerçekler sadece geçmiş olayları değil, ileride yaşayacağımız CIA damgalı oyunları da sergilemektedir."


Idefix de "M.Emin Değer - Oltadaki Balık Türkiye"
Anahtar Kelimeler: M.Emin Değer, Türkiye Gerçeği, Siyaset Bilimi ,Uluslararası İlişkiler - Dış Politika,Yeni Dünya Düzeni, Globalleşme, Yönetim - Devlet Üzerine ,tanıtım yazısı, arka kapak, özet, eleştiri

Yorumlar

  1. Menderes’in maksattaki gâyesi Türkiye’yi «Küçük Amerika» yapmaktı. ULU BAŞKAN TRUMP riyâsetinde Amerika Birleşik Devletleri «BÖYÜK TÜRKiYE» olmuştur. Verin mehteri..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama