Kurban Bayramı Kutlu Olsun

Herşeyden önce bütün İslam aleminin Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerin.
Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki 'pause' düğmesine dokunun... Kısa bir süre için hayatı durdurun.

Toplumsal bağların geliştiği insanların birbirini hatırladığı, küskünlerin barıştığı, aile ziyaretlerinin arttığı, kurban etinin paylaşıldığı, yoksulların sevindirildiği bu bayramı çok seviyorum. Çünkü bu bayram sayesinde toplumsal değerlerimizin sürekliliği sağlanıyor.

Son yıllarda SMS'ler ile bayram tebriği yaygınlaştı. Tabiki insanları cep telefonu mesajı ile hatırlamakta güzel ama sevdiklerimize sesimizle hitap edip bayramını kutlamanın önemide tartışılmaz. O yüzden sevdiklerinizi arayarak bayramlaşmayı çok önemli buluyorum.

Geçen bayramlarda çevremizdeki birçok komşumuz kurbanını kendi keserdi. Bu sene gördüğüm kadarıyla Kurban kesenlerin sayısı azaldı. Kime sorsam vekaleten kurbanlarını kestirdiğini söyledi. Bu açıdan bakıldığında bağış kurbanların sayısınıda geçen senelere göre patlama yaşadığını düşünüyorum. Bu vesileyle size vekaleten kurban kesen birkaç hayır kurumunun kurban bedelleri bilgisini vereyim.

Özellikle kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların bilgisini verdim. Çünkü bazı yardım kuruşları güvenimizi son derece sarstı. Yukarıdaki kurumların internet sitelerinden online bağış yaparak kurbanızı kestirebilirsiniz.

Son olarak Allah kesilen kurbanlarınızı ve bağışlarınızı kabul etsin.
Anahtar Kelimeler: Kurban,Bayram,Kurban bayramı,bağış,vekaleten kurban, kurban bedeli

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORA-06502: PL/SQL: sayısal veya değer hatası: karakter dizesi arabelleği çok küçük hatası ve çözümü

Sık Kullanılan Regular Expression'lar

Açılış Sayfalarını web.config Üzerinden Ayarlama